Izolarea tehnică a sistemelor HVAC în clădirile comerciale
Pentru a putea garanta condiții de viață și de muncă ideale în clădirile utilizate în comerț, izolarea tehnică a sistemelor HVAC (încălzire, aer condiționat, ventilație, sisteme sanitare) are o mare importanță.
Cunoașterea, experiența și o mentalitate inovatoare sunt esențiale atunci când vine vorba de găsirea celei mai eficiente soluții de izolație pentru sistemele HVAC. IDT este unul dintre cei mai mari furnizori de izolatii tehnice din toata Romania.
Izolatia Sistemelor de incalzire
În sistemele de încălzire în care există multă căldură, există și un risc deosebit de mare de pierdere de căldură. Astăzi, eficiența energetică este unul dintre cei mai importanți parametri la planificarea, renovarea și întreținerea clădirilor.
Una dintre cele mai simple, mai ieftine și mai eficiente măsuri de economisire a energiei este izolarea conductelor.
Izolatii refrigerare
Sistemele de refrigerare sunt o parte importantă a companiilor comerciale, comerciale și industriale.
Scopul: reducerea pierderilor de frig și protejarea sistemelor dvs. fiabil împotriva pierderilor de energie și a condensului pe termen lung!
În funcție de dimensiunea sistemului, costurile pentru consumul de energie reprezintă până la 40-80% din costurile totale.
- Tub elastomeric - Izolatie elastomerica
- Protectie mecanica din aluminiu
- Accesorii
Climatizare
Sistemele de climatizare ale birourilor și clădirilor rezidențiale, tubulaturile de ventilatie transmit nu numai aer rece, ci și zgomot și poluanți care s-au dovedit a afecta sănătatea utilizatorilor clădirii („sindromul clădirii bolnave”). Sarcina izolației este de a păstra climatul dorit de la dispozitiv în locul dorit și de a transporta aerul viciat departe cu zgomot redus.
Tehnologia de ventilație
Aerul procesat în echipamentele de ventilatie este distribuit în întreaga clădire prin tubulaturi de ventilatie si aer conditionat. Fără izolație, orice eficiență energetică în tubulaturile de ventilație se pierde literalmente în aer . Nicăieri altundeva nu se poate economisi atâta energie cu izolația potrivită, reducând în același timp emisiile de zgomot care pot fi cauzate de aerul care circula.
Dacă conductele de ventilație sunt direcționate prin diferite compartimente de incendiu, trebuie să se asigure că raspandirea focului și a fumului nu este posibila. În aceste cazuri, conductele de ventilație trebuie proiectate în clase de rezistență la foc de la EI 30 - EI 60.
Electrice
Golurile tehnice în tavane solide> 150 mm și pereți solizi, precum și pereți despărțitori ușori >100 mm prin care pot trece cabluri electrice, fascicule de cabluri, paturi de cabluri și alte suporturi trebuie etansate la foc. În caz de incendiu, se previne transmiterea focului și a fumului prin aceste deschideri pentru o perioadă de rezistență la foc de până la 90 de minute.
Izolatii sanitare
Izolarea sistemelor din zona sanitară și de încălzire este supusă, pe de o parte, cerințelor din Ordonanța de economisire a energiei (EnEV) și, pe de altă parte, conform DIN 1988, părțile 2 și 7.
Confortul cladirilor depinde nu în ultimul rând de conductele de canalizare izolate. Ar trebui să izolați conductele de canalizare din clădire înainte de apariția condensului, de exemplu conductele pluviale și pentru a îmbunătăți izolația fonică.